Etusivu 2017-06-02T10:42:03+00:00

Historia

Rautialan talon historia ulottuu 1500 luvulle ja ensimmäinen nimeltä tunnettu isäntä oli Martti (1537). Tarina kertookin että talon eteen on Kappalainen Laatikainen aikanaan istuttanut tammen esikoisensa syntymän johdosta, joka edelleen komeilee samassa paikassa.

Pieni yksityiskohta kertonee talon varakkuudesta; 1882 työmies Juho Tupala löysi talon pihalta Juhana III:n aikuisen hopeaäyrin. Ratsutilaksi talo muuttui 1606.

Jokioisten Jaanulla vuodesta 1701 lähtien sijainnut kappalaisen asunto siirrettiin huonojen kulkuyhteyksien vuoksi Rautialaan 1905. 1962 Rautiala myytiin Rautatieläisten Kristillisen yhdistyksen kesäkodiksi. Yhdistys on vuokrannut pellot ja tilan. Nykyisin Juhlatalo Rautialaa isännöi pitopalvelua tarjoava Tiina Kranssi Oy.

Päärekennusta on remontoitu vuosien varrella pappilasta juhlataloksi sopivaksi ja työ jatkuu edelleen. Tervetuloa tutustumaan tilaan ja kokonaisuuteen.

-Tiina

Päärakennus

Päärakennus on vuodelta 1933 peruskorjattu ja voisien saatossa saanut täydellisen remontin vanhaa kunnioittaen. Päärekennuksessa on täysimittainen ravintolakeittiö, josta pystyy loihtimaan ja täyttämään kaikki toiveet suoraan paikanpäällä.

Alakerrassa on tilaa 60 hengelle ja tila on jaettu 3:een isoon huoneeseen, joista saa tarvittaessa yhden toimivan kokonaisuuden. Yläkerrassa on tilaa 40 hengen tilaisuuksiin ja tänne olemme varanneet myös audiovisuaaliset laitteet; videotykki, valkokangas, äänentoisto ja mikrofoni.

Saunat

Pihassa navetan vierestä löytyy iso sauna puukiukaalla. Rannasta löytyy toinen sauna josta pääsee rannasta myös helposti uimaan. Talvisin avantoon tai lumihankeen – jos kelit on suotuisat.

Navetta

Kokonaisuuteen kuuluu pihassa oleva iso navetta kahdessa kerroksessa. Navetan käyttömahdollisuudet ovat mielikuvituksesi rajoissa. Alakerrassa on tilaa pienemmille ryhmille aina 60 henkeen asti. Yläkertaan mahtuu helpostii jopa 200 henkeä iloittelemaan.

Vesilahdessa

Rautialan Juhlatalo sijaitsee idyllisellä alueella rannan lähellä Vesilahdessa.

0400 569 599

tiina@rautialanjuhlatalo.fi

Rautiala 17
37470 Vesilahti

Katso tästä kartalta.